Workshops (11.30-13.00)

Speciellt och spännande OBS! kl 10-13 – inbjudna kändisar

I dagarna har vi fått loss Adam Eriksson, före detta allsvensk fotbollsspelare + Torbjörn Lindkvist, före detta fotbollshuligan som mött Jesus och fått sina liv förvandlade! Alla 9-16-åringar har chansen att hänga med dem +några av oss ledare, mellan kl. 10-13 på lördagen. Vi får höra om vad Gud gör & har gjort i deras liv + såklart spela fotboll och en massa annat bra!
Ålder: 9-16 år

Israelisk dans/Gemenskapsdans – Sofia Carlsson
Kom och dansa med Gud, till Hans ära, och med dina kristna syskon. Den israeliska dansen är gemenskap med Gud, där vi vänder oss mot Honom, och gemenskap med varandra. Vi lär oss ett par danser, och berör också något om dansens och rörelsernas bibliska betydelse. Danserna dansas i ring. Ingen förkunskap krävs Från 12 år-obegränsat antal
Dans för barnen – Sofie Broman

Tycker du om att dansa och röra dig till musik, så kom och var med på dans för barnen!

Upp till 9 år

Femkamp – Jill Kjellberg

Vill du vara med på workshoppen med mest energi?! Vill du utmana dina kompisar en rolig femkamp? Jill leder lekarna som passar stora och små.
Passar alla åldrar.

Tro och vetenskap – Per Malmberg

Det finns en klassisk bild av att det råder konflikt mellan tro och vetande. Många tänker att kyrkan lever en tynade tillvaro i detta vetenskapspräglade samhälle. Men stämmer verkligen den bilden? Den moderna vetenskapen har ju till stor del uppkommit i den kristna idéhistorien och många av dess företrädare har varit kristna. Trots det talar kyrkan sällan om sin relation till vetenskapen. Detta är extra problematisk idag, då en influencers ord kan väga lika tungt som en vetenskaplig avhandling.
I detta seminarium möts vi därför för att tala om olika syn på vetenskap och tro. Vi kommer tala om grunden för kunskap, beröra skapelse och evolution samt diskutera hur vi i kyrkan kan spela en mycket viktig roll i vetenskapens framtid.
Från 16 år och uppåt

Komma hem till Fadern – Anders-Petter Sjödin

Anders-Petter undervisar och vi samtalar om ett av våra viktigaste behov, att komma hem till vår Pappa, Gud Fadern och lära känna honom.

Seminariet går i repris på eftermiddagen kl 15.30-17

Komma hem till sig själv – Christos Tsouris

Note! This workshop will be a mix of Svenska och English
I den här workshopen kommer vi att prata om hur vi ser Gud och hur han ser oss. Vi kommer att diskutera praktiska tips för att arbeta igenom våra dagliga höjder och svackor för att komma hem till oss själva.
Workshopen kommer att vara praktisk med diskussion. OBS Workshoppen kommer att vara en mix av engelska och svenska.

Seminariet går i repris på eftermiddagen kl 15.30-17

Komma hem till varandra – Elin Lycklund Ljunggren

Från brustenhet till gemenskap

”Det är enkelt och det är omöjligt. Omöjligt, på det sätt som allting är det utan Kristus.” så säger Tomas Sjödin i sin recension av Jean Vaniers bok ”från brustenhet till gemenskap”.

Ömsinthet, brustenhet, lekfullhet, uthållighet är några beståndsdelar varigenom vi kan nå fram till gemenskap. Den gemenskap som vi som kristna är kallade att leva. Fast det är omöjligt!
Ett seminarium om den stora utmaningen att leva ett liv i kristen gemenskap – med mina närmaste, med
vänner, med  rbetskamrater, med de som vållar mig problem, med de fattiga och med min omvärld.
Seminariet går i repris på eftermiddagen kl 15.30-17

Öppet pyssel

Du kanske är sugen på att pyssla och få använda din fantasi? Det kommer finnas pysselmaterial så du kan släppa loss din kreativitet!
Passar alla åldrar.